ZDRAVOSKOP
ZDRAVOSKOP
subota, april 30, 2016
   
Veličina slova

Pretrazivanje sajta

Koliko košta lekarsko uverenje?

ekg

Beograd (03.oktobar, 2011.) – Nakon letnjeg odmora, jesenji meseci donose dodatne troškove, od polaska dece u školu ili na fakultet, pravljenja zimnice, do otplate rata za letovanje ili đačke ekskurzije, ali i za razna lekarska uverenja. Prilikom polaganja vozačkog ispita, prilikom zaposlenja, lekarsko uverenje je nezaobilazno. “Zdravoskop” je pokušao da ustanovi gde građani mogu pod najpovoljnijim uslovima da dođu do tog neophodnog dokumenta.

 

Pregled isti – cene različite

Kako smo osiromašili, čak i za korišćenje usluga u zdravstvenim ustanovama važi (nepisano) pravilo da se prvo provere cene, a tek potom donese odluka kuda otići na pregled. Za potvrdu o lekarskom pregledu za A i B kategoriju u većini beogradskih domova zdravlja valja izdvojiti 2.500 dinara. Toliko to uverenje košta u službi medicine rada u Domu zdravlja Stari grad, gde se ono može platiti čekovima ili kešom.Potrebna je važeća lična karta, prijave se primaju od sedam do 13 časova. U Domu zdravlja Zemun vozači amateri za lekarsko uverenje plaćaju kao i na Starom Gradu, preciznije: 2.469,74 dinara, plus 40 dinara za opštinsku administrativnu taksu. Uplate se obavljaju u pošti ili banci. U službi zdravstvene zaštite radnika u okviru Doma zdravlja Voždovac lekarsko uverenje budući vozači plaćaju 2.500 dinara, a isto uverenje, po istoj ceni izdaje i Studentska poliklinika (Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata) gde se ta uverenja izdaju i ostalim građanima, ne samo akademskoj populaciji. Osim toga, u Poliklinici izdaju i uverenja za zaposlenje, zdravstveno osiguranje u inostranstvu, dobijanje vize, upis na fakultet... Svake jeseni u Beograd se slije 20.000 brucoša iz unutrašnjosti.

Najpovoljnije na Paliluli

Upravni odbor Doma zdravlja Palilula odlučio je da u oktobru mesecu izađe u susret srednjoškolcima, brucošima i mladim ljudima, pa je ponudio lekarska uverenja za vozače amatere, ali i za druge namene, uverenje po ceni od 2.000 dinara! Ideja da na taj način pomognu u smanjenju troškova korisnika svakako je za pohvalu. Službe medicine rada izdaju i druga uverenja: za profesionalne vozače (C, D, E kategorije), za upis u srednje stručne škole, rad pod otežanim uslovima ili sa povećanim rizikom, takođe, rade se i sistematski pregledi, kao i pregledi za rad u inostranstvu ili smeštaj u dom penzionera.

J. T. 

Podeli sa prijateljima

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

PRAVA PACIJENATA

Baner
Baner

Mesečna Anketa

Da li vežbate, i ako vežbate koliko vežbate nedeljno

Vesti

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

KO JE NA SAJTU

Imamo 316 gostiju na mreži

Mailing Lista

Prijavite se ili odjavite sa naše mailing liste.

Login Form